DERNEĞİMİZ
ASIL YÖNETİM KURULU
Hüseyin KARATAŞ
BAŞKAN
Kazım Ercan Metin DELİCE
Yusuf Ercan Ömer BÖRKLÜ
Talip ŞEKER Mustafa KINIK
ASIL DENETLEME KURULU
Hasan BAYRAK Erdal ŞEKER
Başkan
Halil İbrahim BÖRKLÜ
YÖNETİM YEDEK
1-Kadir ERCAN
2-Ali ECEVİT
3-Hüsnü BAYRAK
4-Abdullah DORUK
5-Nazım KINIK
6-Adem ŞEKER
7-Hüseyin SÖNMEZ
DENETİM KURULU YEDEK
1-Metin ERCAN
2-Mustafa KARATAŞ
3-Nihat ERCAN
Derneğimizin Kuruluşu Ve Tarihi
Derneğimiz, 1967 yılında Birlik olmamızın önemini anlayan (şu an pek çoğunu rahmetle andığımız) köylülerimizin o tarihteki ileri görüşlülükleri, derneğin kuruluşu esnasındaki çabaları ve bu doğrultuda zamanından, kesesinden, sağlığından feda ederek yapmış oldukları takdire şayan çalışmalar neticesinde Hisarüstü Nafi Baba tepesinde kurulmuştur.
Derneğimizin Kurucu Üyeleri
Abbas Ercan, Ahmet Babatutmaz, Ahmet Gümüş, Alaattin Ecevit, Halil Şahin, Hasan Doruk, Hüseyin Kaya, Hüseyin Yamak, Hüsnü Bayrak, Mahmut Terlemez, Mustafa Kılıç, Nazım Ercan, Osman Özmen, Ömer Kavak, Ömer Kınık, Ömer Yamak, Recep Delice, Rıdvan Sönmez, Ruşen Ecevit, Şaban Ecevit, Şaban Şeker,Vahip Ercan
(Yukarıda ismini saydığımız derneğimizin kurucu üyelerine can-ı gönülden teşekkür ediyor ve onlara ömür boyu minnettar kalacağımızı bu vesile ile bir kez daha dile getiriyoruz. İçlerinden hakkın rahmetine kavuşanlara, mekanlarının cennet olması dileğiyle, en samimi dualarımızı gönderiyoruz.)
Kurucu Üyelerimizden Bazıları
Derneğimiz uzun yıllar Hamalbaşı cad. No:52/1 Beyoğlu’nda (Ahmet Babatutmaz’ın dükkanında) ikamet etmiş; faaliyetlerini bu adresten sürdürmüştür.
Bugünkü dernek binası 2002 yılında, Ahmet Babatutmaz Başkanlığındaki Hüseyin Uzun, Mehmet Doruk, Muttalip Terlemez, Nevzat Delice, Salih Akkaya, Talip Şeker yönetimi tarafından alınmıştır ve 2002 yılından bu yana derneğimiz, faaliyetlerine bu adreste devam etmektedir.
Derneğimiz, ilk başta, yardımlaşma amacı ile kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda derneğimiz, kuruluşunun ilk yıllarında, köy adına geceler düzenliyordu. Düzenlenen bu gecelerde biletler satılarak maddi gelir elde ediliyor, bu gelirlerle üye aidatları birleştirilerek, köylülerimizin maddi ihtiyaçları için kaynak oluşturuluyordu. Bu Para havuzundan ihtiyacı olanlara faizsiz borç veriliyordu. İlerleyen Dönemlerde (80 li yıllardan sonra) derneğimiz dayanışma derneğine dönüşmüştür. Yine bu yıllarda derneğimiz etki alanını arttırmış ve bunun paralelinde köyün ve köylünün sorunlarını çözmek amacıyla vizyonunu da genişletmiştir.
(Kaynak: Talip Şeker. Kurucu üye fotoğrafları: Cafer Doruk. Not: İsimler alfabetik olarak sıralanmıştır.)
Günümüzde
- Köyümüzün kalkınması, için maddi manevi her konuda köyümüze destek olmak
- Köyümüzün, köylümüzün sorunlarını her platformda dile getirip sorunlarımızın çözüme kavuşmasını sağlamak
- Gurbette yaşayan köylülerimiz arasındaki akrabalık, dostluk bağlarını güçlendirmek için çalışmalar yapmak
- Köyümüzün gençlerine kültürümüzü, geleneklerimizi tanıtmak ve bu sayede kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak
- Gençlerimizin kişisel, sosyal, kültürel gelişimine yardımcı olacak, katkı sağlayacak etkinlikler ve çalışmalar yapmak
- Gençlerimizin hayatın her alanında yer alacak bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen gayret ve özveriyi göstermek
- Her alanda, her platformda yer alan bir Düzyayla için Düzyayladaki, Türkiyedeki ve tüm dünyadaki Düzyaylalıları bir çatı altında toplamak
derneğimizin en temel amaçlarındandır.
Bu amaçlar doğrultusunda köylülerimiz için İstanbul’da uygun bir yerden arsa alınıp müteahhite verilmesi ve bunun karşılığında “derneğimizin en az düğün salonu büyüklüğünde bir mülke sahip olması” düşüncesiyle çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların sonuç vermesi durumunda: Evlenen gençlerimize destek olacağımız, köylülerimiz için bir toplantı salonu, küçük bir kültür merkezi oluşturacağımız, derneğimiz için gelir getirecek bir işletme kuracağımız kalıtsal bir esere sahibi olacağız.
Tüm bu projeleri sizlerin destekleri sayesinde hayata geçireceğimize yürekten inanıyoruz. Ayrıca yurtdışında bulunan ve kalbinde Düzyayla sevgisini, Düzyayla özlemini taşıyan tüm köylülerimizi de derneğimizin çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Dünyanın neresinde yaşıyor olursanız olun köyümüz, Düzyaylamız hepimizin köyüdür. Dolayısıyla derneğimizde tüm “Düzyaylalılarındır”. Küskünlükler, kırgınlıklar dernek çatısı altında yok sayılmalıdır. Kişilerle olan sorunlarımızı, geçmişten kalan dargınlıklarımızı bir kenara bırakarak Düzyayla için çalışmalıyız. Unutmayalım ki derneğimiz tüm Düzyaylalılarındır ve Her Düzyaylalının dernekte söz hakkı vardır. Bu bilinçte olmamız ve derneğimize sahip çıkmamız hepimizin en asli görevi olmalıdır. Eleştirilerilerinizi, istek ve önerilerinizi bizlere iletmeniz Düzyayla’nın kalkınması için bizlere yeni bakış açıları kazandıracaktır. Bu sebeple değerli fikirlerinizi paylaşmanız bizler için son derece önemlidir. Son olarak unutmayınız ki maddi, manevi tüm dertlerinizde tüm sorunlarınızda dernek olarak yanınızda yer alacak, bir aile gibi, birlikte tüm sorunların üstesinden geleceğiz.
DÜZYAYLA KÖYÜ KÖYÜ KALKINDIRMA DERNEĞİ YÖNETİMİ
Yeni Yönetime ,Başarılar diliyorum,Allah muvaffak etsin…
Not: Hasan Kavak yönetimde yokmu İsmini yukarıda göremedim.
güzel bir görüntü başarılar diliyorum yeni yönetim kuruluna